Wat ik in 3 dagen Málaga doe.

Malaga1

Een korte blog over wat ik doe wanneer ik 3 dagen in Málaga ben. 3 dagen, 3 hotspots. Lets go.

Recentelijk heb ik mijn baan opgezegd, ben ik verhuisd, heb ik mijn leven omgegooid en ben ik heel bewust gestart met het najagen van mijn dromen en doelen.

 

Een van die dromen is om meer van de wereld te zien en vanaf waar dan ook te kunnen werken.

 

De afgelopen 2 weken heb ik samen met mijn vriendin 2 trips gemaakt naar Lissabon en naar Málaga. Dat was niet alleen relaxen en vakantie, ik heb tijdens die 2 trips hard gewerkt aan mijn fotografie en editing skills.

 

En terwijl ik de gemaakte foto’s zat terug te kijken leek het mij tof om een blog te schrijven over de top hotspots van Málaga. Ik kom er immers al een jaar of 10, dus ik weet het een en ander te vertellen over deze mooie stad aan de Costa del Sol.

 

 Feria de Málaga

 scale.php

Zin in een feestje? Dan weet ik wel wat voor je. Feria de Malaga is namelijk het grootste evenement van het jaar in Málaga stad.

 

Tijdens dit traditionele feest vieren de Malagueños de herovering van de stad in 1487. De stad werd al bezet door de Moren vanaf de 8e eeuw.

 

Officieel begint het feest op Zaterdag, maar op Vrijdag is er altijd een inleiding en kan je verzekerd zijn van een mooi feest op het strand.

 

Op Zaterdag is er feest door de hele stad heen, maar zorg ervoor dat je vooral in het centrum want daar bruist het, het meest. In de avond gaat het feest natuurlijk door en kan je genieten van de lichtjes oase. Tip, zorg ervoor dat je rond de nachtval bij de Paseo del Parque bent 😉.

 

Nou moet ik wel zeggen dat ik er dit jaar niet ben geweest, maar voorgaande jaren was ik zeker van de partij.

 

 Mercado Atarazanas

 markt-malaga-vakantie

Ik hou van cultuur opsnuiven en de overdekte vers markt in het centrum van Málaga is daar bij uitstek voor geschikt. De Mercado Atarazanas ligt midden in het centrum en is open van 08:00 tot 14:00. Je kan er werkelijk van alles kopen. Van vis vers uit de zee tot exotisch fruit zo mooi dat het van een andere planeet lijkt.

 

Ik ben fan.

 

Zeker als je je bedenkt dat de prijzen naar Nederlandse maatstaven erg laag zijn en je veel kwaliteit krijgt.

 

Nou zal je wellicht denken, Nick wat moet ik in godsnaam met verse vis want ik slaap in een hotel. Oké, oké, als je geen appartement hebt gehuurd dan is dat wellicht onhandig. Maar, de verse noten, specerijen en andere lekkernijen die je daar kan krijgen zijn zeker het bezoeken waard.

 

El Horno beach club

 balinesas-web51cb21fb26309-600x400

Oké, Torremolinos licht technisch gezien niet in Málaga, maar who cares. Torremolinos ligt er praktisch naast en een dagje strand is daar super relaxt.

 

Wel een waarschuwing vooraf want er zitten aardig wat Hollandse cafés. Als dat je ding is helemaal prima natuurlijk, maar ik wil er nog niet dood gevonden worden. Toen ik El Horno beach club vond was ik (zoals je wellicht begrijpt) bijzonder blij. El Horno is een Spaanse hippe beach club waar je hele fijne bedden kan huren en dus maximaal kan gaan chillen.

 

Het eten is er echt heerlijk (ik zou voor de gegrilde geitenkaas salade of voor de Quesadillas gaan) en met een Desperado erbij ben ik helemaal happy.

 

Daarnaast is het strand heel fijn, het water heerlijk (vooral Juli, Augustus, September) en heb ik er ooit een keer met een dolfijn gezwommen. Waarschijnlijk was ie verdwaald want ze komen er niet echt voor, maar vond het toch leuk om te vermelden.

 

 

En dat is wat ik in 3 dagen Malaga zou doen. 3 dagen want dat is meestal hoelang ik een stad blijf voordat ik weer verder trek.

 

Heb jij nou nog toffe tips over deze mooie stad die ik ben vergeten? Laat het mij dan even weten en ik post ze erbij op mijn Instagram @nickonthego

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s