Instagram etiquette, hoe heurt het eigenlijk.

File 18-01-2018, 15 32 28

In de wondere wereld van social media leeft de verfijnde en minder verfijnde mens vredig naast elkander zonder al teveel reuring. Zo heeft iedere burger zijn of haar eigen wijze van Instagram communicatie, respecteert men elkander en heerst er een fragiele doch fijne harmonie tussen de elite en het gewone volk.

 

Enfin, anno 2018 is het een tijd van groei en mogelijkheden. En van tijd tot tijd groeit iemand van het gewone volk uit tot een ware Instagram Royalty. En met die Royalty status komt ook de sociale etiquette en welgemanierdheid.

 

Rijst toch de vraag, hoe heurt het eigenlijk?

 

Het leven van een Instagram Royalty gaat niet alleen over rozengeur en maneschijn. We zullen toch een poging moeten wagen om door de over geromantiseerde wolk van followers, likes, comments en sponsor aanbiedingen heen te kijken. Elk verhaal heeft namelijk 2 kanten en het verhaal van onze Instagram Royalty’s vormt daar geen uitzondering op.

De wel bekende en beruchte social pressure is real en het kost men dan ook aardig wat tijd en energie om de Instagram etiquette eigen te maken.

 

Laten wij eens een aantal voorbeelden doornemen opdat u een beter beeld vormt van de alledaagse moeilijkheid in propere etiquette waar Royalty mee te maken krijgt.

 

Zo getuigt het bijvoorbeeld van juiste etiquette wanneer men rijkelijk aandacht en tijd besteed aan het opzetten van een passende caption die in het licht van de bijbehorende foto een begeleidende rol vervult.

 

Of vice versa.

 

Tijdig en netjes reageren op reacties onder diens foto wordt daarbij ook gezien als een stijlvolle en verfijnde aanpak zoals het een echte Instagram Royalty betaamt.

 

Daarnaast heeft een echte Instagram Royalty zijn/haar aanhef en biografie netjes op orde dan wel creatief/ludiek ingericht. Hoe dan ook, het is af te zien dat er de nodige tijd aan besteed is en zal dan ook direct een royale indruk maken op de gewone man dan wel vrouw.

 

En dan hebben we het onderwerp van kwaliteit in fotografie nog niet eens aangesneden. Professioneel materiaal, gebruik van goed daglicht, consistentie en bedachtzaam gebruik van nabewerkingsprogramma’s zijn zomaar een paar grepen uit het vocabulaire van de verfijnde Instagram Royalty.

 

U begrijpt het al, Instagram Royalty zijn is hard werken.

 

De publieke opinie weegt hedendaags zwaarder dan van oudsher gewend is en het bestaansrecht van een moderne Instagram Royalty berust volledig en alleen op kwantiteit door kwaliteit.

 

En in sommige gevallen kwaliteit door kwantiteit.

 

Jazeker, de publieke opinie weegt zwaar binnen het leven van de moderne Royalty.

 

Dat betekent echter niet dat zij zich zomaar de hand laat zetten naar de grillen van het gewone volk.

 

Neen.

 

Een Instagram Royalty doet hetgeen hem/haar pleziert, maar behoudt enige reservering naar het publiek. De truc is dansen op de gulden middenweg en de Royalty doet er dan ook alles aan om de illusie dat hij/zij niets geeft om de meningen van het gewone plebs in stand te houden.

 

Tegelijkertijd vormen die meningen natuurlijk het bestaansrecht van zo’n de Royalty’s onder ons en zodra deze de verkeerde kant op slaat is het hele feest voorbij.

 

Het is werkelijk een flinterdun lijntje en het in stand houden van de status in de balans vormt dan ook een magnifieke dagtaak waar alleen de echt ambitieuze en doorgewinterde Royalty zich mee bezig houdt.

 

Neen.

 

Het leven van een Instagram Royalty gaat niet over rozengeur en maneschijn.

 

Rijst toch de vraag, waarom al die moeite? Wat levert het op? Waar zit de waarde?

 

Blijven wij, het gewone volk altijd achter met de vraag onthouden van het antwoord of is er een goed gezinde Instagram Royalty die ons het licht wilt brengen en kan verlossen van deze eeuwenoude vraag.

 

Waarom?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s