Waarom jouw Instagram niemand bereikt!

Photo 02-01-2018, 13 21 45

 

The Instagram Big Five

 

 

2018, eindelijk ben je daar dan.

 

Het was lang wachten, maar ook weer niet. Soms leek de tijd niet vooruit te gaan en weer andere momenten wisten we niet meer waar de tijd gebleven was.

 

Enfin, het nieuwe jaar is nu en dat betekent dat het tijd is om jouw business op social media serieus te gaan nemen.

 

Anno 2018 is een social media aanwezigheid voor bedrijven niet meer weg te denken en de standaard is vrij duidelijk.

 

Social media is als een verlengstuk van je onderneming, een extra kanaal om mensen te bereiken, een extra platform om content te delen, een extra middel om je doel te bereiken.

 

Elke zichzelf serieus nemende ondernemer ziet de waarde in en begrijpt het belang van een goede social media strategie.

 

Echter, voordat het zover is zijn er een aantal basis zaken die goed moeten zitten.

 

Voornamelijk bij Instagram is de invulling van je account erg belangrijk voor de vindbaarheid en herkenbaarheid van je bedrijf.

 

We kunnen ze ook wel de “The Instagram Big Five” noemen.

 

Dus dat doe ik dan ook.

 

Ready?

 

Here we go.

 

Naam

Je naam is niet echt je naam, maar eerder een optie om 2 tot 3 relevante steekwoorden te gebruiken die jouw bedrijf beschrijven. Die steekwoorden dienen dan ook als zoek filters waarop je gevonden wilt  worden binnen Instagram.

Als Makelaar in Amsterdam kan ik het mij goed voorstellen dat je gevonden wilt worden op bijvoorbeeld AMSTERDAM, HOTSPOTS, HUIZEN, APPARTEMENTEN. Dat kan in het Nederlands maar mag ook in het Engels.

 

Username

Bij je username wil je zo dicht mogelijk bij de naam van je bedrijf blijven. Het liefst exact hetzelfde, maar mocht dit niet lukken mag je wat creatiever zijn. Echter adviseer ik sterk dat je geen underscores en andere tekens gebruikt in je username. Houdt het clean en duidelijk.

Voor prive accounts is het leuk om daar zo creatief mogelijk mee om te gaan, echter voor je business draait het allemaal om vindbaarheid en die zou je daarmee echt om zeep helpen.

 

Bio

Instagram draait om foto’s en niet om tekst. Toch is een duidelijke beschrijving van je bedrijf ontzettend belangrijk. Deze zal dus extreem kort, krachtig en duidelijk moeten zijn.

Dit is echt een pittige uitdaging en valt niet te onderschatten. De tekst in je bio is de eerste tekst die nieuwe bezoekers lezen en zal dus direct een impact moeten maken.

Denk hierbij goed na over de visie/missie van je bedrijf en de essentie van wat je doet of wilt bereiken.

 

Link in bio

Social media is maar een middel, een middel om business te genereren. De kans is groot dat je niet direct vanuit je social media business genereert, dat zal waarschijnlijk vanuit je website of na een persoonlijk gesprek gebeuren.

Dat betekent dus dat je Instagram pagina naast een aflever platform ook een doorvoer kanaal is naar de plek waar je wel business doet namelijk je website. Daarom wil je met je content altijd doorlinken naar je website want hoe eerder bezoekers naar je website gaan hoe eerder die bezoekers over zullen gaan tot het daadwerkelijk afnemen van je diensten of goederen.

 

Linken aan facebook

Je Instagram account linken aan je zakelijke facebook pagina is een absolute must voor wanneer je social media en vooral je Instagram account serieus wilt nemen.

Dit geeft namelijk de optie om een call/what’s app/mail button toe te voegen aan je account.

Ook niet geheel onbelangrijk is het feit dat je hiermee de beschrijving van je zakelijke Facebook pagina overneemt. Deze komt in het licht grijs onder je naam te staan en geeft je pagina direct een professionele look wat niet onopgemerkt bij je bezoekers zal blijven.

Daarnaast heb je nu de mogelijkheid om de statistieken van je posts in te zien. Zo krijg je essentiële inzichten over het bereik en effect van je posts.

Maar toch wel de belangrijkste reden om je Instagram te linken aan je zakelijke Facebook pagina is het feit dat je nu je berichten kan promoten. Dat werkt exact hetzelfde als bij Facebook (weliswaar minder uitgebreid) en is een geweldige manier om meer bereik te creëren.

 

Meer weten over social media coaching? Neem dan snel contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s