Instagram in 2018! 3 “mogelijk” nieuwe updates.

Instagram-adverteren

Vooral nummer 3 is een shocker!!!!!

Het einde van het jaar nadert en terwijl we ons klaar maken om de overgang van 2017 naar 2018 te vieren voert Instagram ondertussen een flink aantal testen uit.

 

Testen?

 

Yes, Instagram is op dit moment druk bezig met het testen van “mogelijk” nieuwe features en updates die in 2018 uitgerold zouden kunnen worden.

 

En voor ondernemers die het belang van goede social media campagnes inzien is het belangrijk om te weten wat er in 2018 “mogelijk” gaat gebeuren.

 

Oké, moet ik mij al zorgen maken?

 

Niet direct, maar je doet er goed aan om op de hoogte te blijven.

 

In 2017 hebben we al gezien dat Instagram een uiterst dynamisch platform is met zowel positieve als negatieve veranderingen.

 

De meest positieve updates betroffen o.a. Instagram story’s waarbij de mogelijkheden enorm werden uitgebreid.

 

De meest negatieve update betrof het Instagram algoritme waardoor het een stuk lastiger is gemaakt om middels je content een groter bereik op te bouwen.

 

 

Maar goed, het verleden is geweest en de toekomst ligt voor ons. Daarom deel ik graag de 3 “waarschijnlijk” grootste updates van Instagram in 2018.

 

In-app regram button.

You heard it right! Een in-app regram button is iets waar ik al ontzettend lang op wacht en in 2018 gaat dit mogelijk realiteit worden.

 

User generated content (UGC) is een belangrijk onderdeel van een goede social media marketing strategie en het kunnen delen van UGC is daarom essentieel.

 

Waar het op andere social media platformen niet meer dan standaard is, is dat bij Instagram wel een ander verhaal. Om op Instagram content te delen zal je een third-party tool moeten gebruiken zoals Regram of je zal de link moeten kopiëren en vervolgens de foto moeten downloaden.

 

Kortom, er is geen snelle manier om content te delen, maar dat gaat dus wellicht in 2018 veranderen.

 

Instagram messenger app

Oké, oké, dit is officieel niet een in-app feature update, maar het zal de Instagram app wel degelijk beïnvloeden.

 

Instagram test op dit moment een stand alone messaging app en dat verklaart wellicht waarom er het afgelopen jaar zoveel nieuwe features voor direct messaging (DM) zijn doorgevoerd.

 

Denk daarbij aan bijv. foto’s kunnen sturen die net zoals Instagram story’s verdwijnen en de functie om te kijken of iemand je wel of niet volgt.

 

Of een stand alone messenger app ooit het licht zal zien is nog maar de vraag met alle andere opties die we op dit moment hebben en dus zal de tijd het leren.

 

4 picture feed grid

 Wait. What? Are you kidding me?

 

Dit is voor veel Instagram gebruikers die veel tijd en energie hebben geïnvesteerd in de look en feel van hun Instagram feed best een schok.

 

Helaas is de realiteit dat Instagram op dit moment toch echt aan het testen is met een grid van 4 foto’s i.p.v. de bekende 3 foto grid.

 

Of dit uiteindelijk ook doorgevoerd gaat worden is nog maar de vraag aangezien de feedback vanuit de Instagram community aan de scherpe kant is.

 

Wat vind jij van deze “mogelijk” nieuwe updates?

 

Ik ben zelf heel erg benieuwd naar alle Instagram Story updates in 2018. Helaas kon ik daar geen nieuws over vinden en ik denk dat ze eventuele mogelijke updates enorm dicht bij zichzelf houden tot aan de werkelijke release.

 

In mijn optiek is 2017 het jaar van de Instagram story’s geweest en dat zal weinig veranderen in de eerste helft van 2018.  Er zal steeds meer focus komen te liggen op Instagram Direct Messages, maar dat gebeurt dan wel in de schaduw van Instagram story’s.

 

Ik ben heel benieuw naar wat jullie denken dat er gaat gebeuren dus laat even een berichtje achter.

 

En ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen en veel plezier met familie en vrienden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s