6 redenen waarom kettlebell training goed voor je is.

25-Facts-of-Healthy-Weight-Loss-Diet-Programs

Weten waarom kettlebell training zo goed voor je is? Lees dan snel verder.

 

Mijn laatste paar blogs waren een soort van uitwijking naar wat meer diepgaandere onderwerpen zoals omgaan met emoties, het vinden van balans en het accepteren van jezelf.

 

Dat vond ik leuk.

 

Jullie ook.

 

Dat vond ik helemaal leuk.

 

Maar, vandaag wil ik weer wat meer praktischere zaken met jullie delen en degenen die mij een beetje kennen weten dat ik dat graag doe over kettlebell training.

 

Maar echt.

 

Ik heb een passie voor kettlebell training en in die passie vind ik enorm veel fysieke en mentale voordelen waar jullie waarschijnlijk heel blij van worden.

 

Dus zonder verder gedoe zijn hier 6 voordelen van kettlebell training.

 

  1. Killer core

 

Wie wil er nou niet een sterke en strakke romp?

 

Ik wel, jij waarschijnlijk ook en het toeval wil dat je rompspieren met zo’n beetje alle kettlebell oefeningen enorm hard aan de bak moeten. Zonder goede rompstijfheid verlies je namelijk heel snel je neutrale houding en het is nou net die neutrale houding die je kracht geeft en je beschermt tegen blessures.

 

Doordat oefeningen zoals de kettlebell Swing, Windmill en Turkish get up enorm veel vragen van je hele lichaam moet je core dus hard werken en bouw je snel een enorm sterke core op.

 

  1. Saving time

 

Eén van de grote voordelen van kettlebell training is dat het weinig tijd in beslag neemt. Waar je met een goede krachtsessie soms wel tot anderhalf uur bezig kan zijn ben je met kettlebell training klaar in 30 tot 45 minuten wel klaar.

 

And don’t get me wrong, ik ben graag anderhalf uur bezig met krachttraining maar er is ook nog zoiets als Netflix, Oreo koekjes eten en het onderhouden van sociale contacten.

 

Dus ja, go kettlebell training.

 

  1. Burn more calories

 

Oke, calorieën verbrand je natuurlijk niet. Calorieën verbruik je, vet verbrand je namelijk ook niet, maar de uitleg om dat duidelijk te maken is intens saai en niet relevant.

 

Het punt is dat je met kettlebell training veelal je gehele lichaam gebruikt en de oefeningen naast een vrachtlading techniek ook een hele hoop kracht vereisen. Daardoor verbruik je al snel veel meer energie dan je zou doen met andere training varianten.

 

  1. Tough body, tough mind

 

Voor iedereen die op zoek is naar een makkelijke manier om fit te worden of om af te vallen kan nu wel stoppen met lezen.

 

Er is namelijk niets makkelijks aan kettlebell training, het is technisch pittig en je hebt het niet direct onder de knie. En laat dat nou net een groot voordeel zijn.

 

Fysiek fit zijn is tof, maar fysiek en mentaal fit zijn is natuurlijk helemaal de shit. Doordat je bepaalde mentale barrières moet doorbreken om goed met kettlebells te worden train je niet alleen je lichaam maar ook je geest.

 

 

  1. Instant badassery

 

Oke misschien niet instant maar als je eenmaal een beetje bekwaam bent met kettlebells ben je natuurlijk wel heel stoer.

 

Of tof.

 

Of een badass.

 

Lees definitie.

25-Facts-of-Healthy-Weight-Loss-Diet-Programs

Tough, uncompromising en ja een beetje intimiderend, maar dat mag ook wel na al dat harde werk ;).

 

  1. ????

 

Oh je bent er nog? Ik vond de eerste 5 voordelen eigenlijk wel solide genoeg om je ervan te overtuigen dat je gewoon moet beginnen met kettlebell training ;).

 

Maar kijk maar ff

 

Kiss.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s