Wat je dus niet moet doen als je gaat bulken.

Foto 04-09-17 18 03 52

 

Zoals jullie weten vertel ik graag verhaaltjes. Sommige van die verhaaltjes gaan over doelen stellen, sommigen gaan over wat meer fysieke zaken en weer anderen gaan over mijn eigen ervaringen.

2 blogs geleden ben ik erg open geweest over mijn ervaringen van de afgelopen 2 maanden.

 

Jullie reacties waren echt heel tof.

 

Maar echt.

 

En omdat ik open wil blijven zijn ga ik meer mijn eigen ervaringen combineren met feitelijke kennis en tips waar je direct wat mee kan.

 

Dit verhaal begint eigenlijk met het feit dat ik mijzelf had voorgenomen om in de zomer van 2017 in de beste shape van mijn leven te zijn.

 

Dat wilde ik heel graag.

 

Dacht ik.

 

Uiteindelijk was ik niet in de beste shape van mijn leven ooit.

 

Dat vond ik uiteindelijk ook niet zo erg.

 

Want wat ik wel had was de beste zomer ooit en dat is mij veel meer waard gebleken dan een fysieke conditie waarin ik maximaal 2 maanden zou hebben verkeerd.

 

Dat had ik ook echt nodig want ik merkte dat ik de afgelopen periode beter in mijn vel zat dan in de periode daarvoor waarin ik mij enorm veel zorgen maakte over of ik wel of geen sixpack selfie kon maken.

 

Ik ben eigenlijk best wel helemaal prima met hoe ik er nu uitzie en ik kan je vertellen dat dat echt geweldig voelt.

 

Maar, dat betekent niet dat ik niet meer aan mijn fysieke conditie wil blijven werken.

 

Sterker nog, sporten is voor mij een uitlaatklep, ik kan er door ontspannen en ja ik geef om mijn gezondheid en hoe ik eruit zie.

 

Alleen dan gewoon iets minder dan vroeger.

 

Anyway, de winter staat voor de deur, het bulk seizoen is begonnen en dus is het tijd om te focussen op de gainz.

Want gainz is wat ik wil zodat ik rond Februari met een lichte cut kan beginnen.

En nu dacht ik dat het wel een goed idee was om mijn ideeën over bulken met jullie te delen.

 

Zeker als je beginner bent moet je nu ff opletten.

 

 

  1. Laten we het gewoon simpel houden.

 

Ja, heel tof hoor die altijd variërende trainingsschema’s, maar daar schiet je dus niet zoveel mee op. Wil jij groeien, echte massa en echt kracht opbouwen dan zal je je training simpel moeten houden.

 

Dus, geen fancy boven borst of midden dijbeen oefeningen want f.ck die shit. Focus op simpele dingen zoals de Squat, Deadlift en Benchpress en vul deze aan met bijvoorbeeld Lunges, Bent over Rows, Pull Ups en Shoulder Presses.

 

Zie dat eerst maar eens vol te houden.

 

  1. Saai is goed, saai is heel goed.

 

Massa opbouwen gebeurt door lading opbouwen en lading opbouwen gebeurt door kracht opbouw. Helaas gaat kracht opbouw het beste wanneer je structureel een langere periode dezelfde oefening blijft herhalen. Op die manier geef je je lichaam alle tijd om te wennen aan de oefeningen en daarin sterker te worden wat je in staat stelt de lading op te bouwen en daadwerkelijk je massa te laten groeien.

 

Wellicht een beetje saai maar we zijn hier ook niet voor de lol. We zijn hier voor de gainz.

 

  1. Je lichaam is geen vuilnisbak.

 

Ik weet wat je denkt. Het bulkseizoen is begonnen dus ik kan alles eten wat ik wil.

 

Ja, dat kan maar, dan weet je ook zeker dat je elke nacht ruftend naast je vriend(in) in bed ligt.

 

Dat en als je een beetje van je lichaam houdt dan doe je dat gewoon niet.

 

Als je nou gewoon een paar simpele regels volgt dan heb je echt een prima bulk zonder dat je jezelf elke dag vast vreet.

 

De 80/20 regel is een mooi voorbeeld waarbij je 80% van je calorieën gewoon “normaal” eet en de overige 20% gebruikt voor alle snacks waar je helemaal wild van wordt.

 

Moet je er nog wel even voor zorgen dat je je calorieën en macro nutriënten goed uitrekent.

 

  1. Supplement gebruik ja, supplement misbruik nee.

 

Zeker als je net bent begonnen met trainen moet je al die supplementen niet te serieus nemen. Op dit moment train je waarschijnlijk nog niet eens maximaal en ben je nog van alles aan het ontdekken aan krachttraining. De meeste eiwitten, vitaminen en mineralen kan je prima uit je voeding halen als je je aan de 80/20 regel houdt.

 

Vertrouw je het toch niet zo of ben je al wat verder dan kan je prima met eiwit shakes en andere supplementen beginnen, maar doe jezelf een lol en slik niet random en onnodig veel door elkaar.

 

Daar ga je je resultaat echt niet mee bevorderen.

 

Start bijvoorbeeld met kleine eiwit shotjes van Supp24, zo neem je zeker weten niet teveel en zit je veilig. En mocht je op zoek zijn naar een goede vitamine aanvulling dan zit je bij Beyuna absoluut op de goede plek.

 

 

Nou, zet m op en ik zie de bulk foto’s wel langs komen J.

 

 

Ohh en PS, vanaf deze week komt er elke week (waarschijnlijk op donderdag) een mini workout video online ;).

 

Kiss

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s