Jezelf voor de gek houden dat je lekker in je vel zit? Zo doe je het!

Bestand 22-08-17 00 06 32

Normaal schrijf ik advies gericht, vandaag ff niet. Vandaag schrijf ik over iets wat ik zelf heb meegemaakt en met jullie wil delen.

Ongeveer anderhalf jaar geleden besloot ik fysiek gezien grondig te veranderen. Een streng voedselregime, 5-6 keer per week trainen, heel strak mijn calorieën bijhouden en mijzelf vooral heel erg isoleren van al het sociale wat mij in de verleiding kon brengen om van het belichte pad af te wijken.

Enfin, ontelbaar ontblote bovenlichaam selfies later was ik er.

Tenminste, dat dacht ik.

Ik had een niveau behaald waarvan je kan zeggen dat ik ripped, shredded en ontzettend fit was.

Dat was heel tof voor de foto’s maar of ik echt fit was is een discutabel onderwerp.

In het begin vond ik het helemaal geweldig, maar echt.

Dat ging natuurlijk hand in hand met de gestaag stijgende likes op mijn abs selfies.

Ego boost op ego boost.

En voor een tijd lang ging het goed en was alles tof.

Maar, het idee dat ik koste wat kost dit niveau moest vasthouden werd een steeds zwaardere gedachte en ik merkte dat ik er meer en meer moeite mee kreeg het daadwerkelijk vol te houden.

Achteraf realiseer ik mij dat ik eigenlijk niet eens zo heel lekker in mijn vel zat en dat de ego boostende Instagram community mijn grootste drive was.

Nee, dat lag niet aan Instagram. Dat lag helemaal bij mij en mijn gevoeligheid hiervoor. Dat en ik koos ervoor om hiermee bezig te zijn.

Ik deed het niet meer voor mijzelf terwijl dat in het begin toch echt de insteek was.

Zo begon ik eraan, zo heb ik het proces door gemaakt en zo ervoer ik het resultaat ook.

Voor mijzelf.

Maar, ergens na die eerste periode verschoof de focus onbewust van mijzelf naar wat andere mensen ervan vonden.

Dat had ik niet door.

Of misschien wel, maar wilde ik het gewoon niet erkennen.

Waarschijnlijk het tweede.

Ik zal jullie de details besparen maar de hele afbouw van een shredded lichaam naar gewoon een prima lichaam (in mijn ogen) en het kunnen accepteren dat gewoon prima is, was bijzonder lelijk en ging gepaard met allerlei smoesjes en excuses om maar niet eerlijk tegen mijzelf te zijn.

Nu zie ik gewoon in dat leven, volmondig leven met sociale interacties en kunnen genieten van de spontaniteit van het leven mij persoonlijk meer waard is dan alle likes op de wereld bij elkaar.

Nee, ik ga niet mijn Instagram account verwijderen en nee ik ben niet anti Instagram.

Ja, ik ga verder met het uitbouwen van mijn leven maar dan misschien niet op de manier zoals je dat gewend bent op instagram.

Instagram heeft mij eigenlijk best veel gebracht en zolang ik kan inzien dat het een middel tot een doel is en niet het doel zelf is komt het helemaal goed.

Anywaaaay, ik heb deze zomer hele bijzondere festivals, feesten, momenten en mensen meegemaakt en het laatste wat in mij opkwam is hoe dat overkwam op instagram.

Kortom, ik was niet bezig met mijn fysiek of hoeveel ik kon squaten en wat voor ontbijtje ik nou weer zou maken voor maximale likes op insta.

Ik heb geleefd, echt geleefd. En sinds die eerste resultaten toen ik het nog echt voor mijzelf deed zat ik weer oprecht echt goed in mijn vel.

Dat verbaasde mij een beetje want ik had blijkbaar het idee dat ik altijd ripped en shredded moest zijn los gelaten. Dat was heel onbewust gebeurd.

Ik ben ontzettend blij met de afgelopen 2 jaar. Het heeft mij nieuwe inzichten, kennis en ervaringen opgeleverd die ik nu als bijzonder waardevol ervaar.
Maar, als ik dan toch wat advies mag geven is het wel dat de spontaniteit van het leven zoveel moois kan bieden en het is zonde als je dat zou mislopen vanwege een te overheersende structuur.

Ik wil toffe dingen blijven doen, maar ook op mijn fysiek blijven letten. Daar ligt een uitdaging en ik heb geen idee hoe ik die moet aangaan. Daar ga ik vanzelf achter komen door te doen.

Doen, want niemand behalve ikzelf kan er achter komen wat voor mij werkt met de dingen die ik wil doen en wil bereiken.

Dat, dat voor iedereen zo geldt is natuurlijk al lang bekend maar de waarheid hiervan komt nu ineens zo echt binnen dat ik er op een hoger bewustzijnsniveau mee bezig ben.

Voor mij is lekker in mijn vel zitten een vraagstuk over balans tussen wat ik wil doen in mijn leven en met wat ik wil bereiken in mijn leven.

Dat gaat verder dan shredded zijn of een enkele bestemming bezoeken die op je Bucket list staat.

Het is een bepaald gevoel waar je naar leeft en handelt. Het besef dat, dat gevoel altijd onderhevig aan verandering is heel belangrijk omdat je op die manier tijdig kan schakelen en voorkomt dat je niet voor een ander maar voor jezelf blijft leven.

Doe, doe meer, doe het dan nog een keer en vraag jezelf dan af of je er echt gelukkig van wordt.

En daarmee bedoel ik jij, niet je vrienden, familie, collega’s of volgers maar jij.

Want jij bent de enige die optimaal kan genieten van je leven.

Als je daarvoor kiest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s