Waarom het super logisch is om aan functionele training te doen.

IMG_20170620_010958_605

Maar echt.

 

Omdat functioneel trainen letterlijk training voor hetgeen waar je beter in wilt worden betekent. Of je nou bodybuilder bent, voetbal atleet of gewoon Lisa heet die fitter wilt worden, iedereen zou functioneel moeten trainen.

Je zou ook kunnen zeggen dat als je niet functioneel traint je gewoon je tijd aan het weggooien bent want hoe over gesimplificeerd dat ook klinkt, het is natuurlijk wel gewoon waar.

Dat betekent natuurlijk niet dat voor iedereen een functionele training hetzelfde eruit ziet.

 

Anyway, voor de mensen die iets meer overtuiging nodig hebben om die loopband en verschrikkelijke crosstrainer af te stappen heb ik een blog geschreven.

 

 

De meeste mensen in een sportschool willen eigenlijk gewoon wat beter in hun vel zitten. Of dat nou een stukje afvallen of fitter worden betekent, maakt niet zoveel uit want de training komt nagenoeg op het zelfde neer. En dat is een training die gericht is op het verbeteren van de ADL (algemeen dagelijkse levens verrichtingen).

 

Denk daarbij aan boodschappen doen, trap lopen, je veters strikken en andere zware of minder zware handelingen. Jouw functionele training is dus specifieker ingericht om voordeel van je training te ervaren in het dagelijks leven.
FunXtion is daar een mooie voorbeeld van. In deze small group training, werk je in een korte tijd op een efficiënte en leuke manier aan je fitheid en het verbeteren van je ADL.

 

Laten we de voordelen eens op een rijtje zetten.

 

 

Fun!

We kennen het allemaal, de loopband, de crosstrainer en dat ellendige rijtje krachttoestellen. Je vindt het niet leuk maar je doet het toch want dat staat op je schema. Je doet dus iets wat je niet leuk vindt en dat is jammer want als je fitter wilt worden dan kan dat ook met leuke oefeningen. Leuke toegankelijke oefeningen in een afwisselend circuit met motiverende muziek. We zeggen niet voor niets Play and be Fit! Plezier terwijl je traint kan dus gewoon.

 

Efficiënt!

De loopband, crosstrainer en de fiets. En 2 uur later ben je pas klaar. Zucht? Langdurige cardio training kan worden ervaren als saai en is inefficiënt. Bij functionele training gaat het niet om de duur van je training maar wat je doet tijdens je training. In een half uur tijd kan je al klaar zijn met je training en heb je alles gedaan wat je moest doen.

 

Samen sta je sterk!

Functionele training is perfect te combineren met samen sporten. Voor de meeste mensen biedt de sportschool dan ook een sociale omgeving. Het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde doelen, het is nog leuker om met die zelfde mensen samen te sporten in een groep en elkaar te ondersteunen. Samen sta je sterker.

 

Personal Coaching!

Klinkt dit bekend? Je wilt fitter worden dus besluit je om lid te worden bij een sportschool. Je hebt een afspraak voor een intake gesprek, vervolgens krijg je een schema van de instructeur en vanaf dat moment sta je er alleen voor. Niet met functionele small group training! Dit houdt in dat je onder leiding van een personal coach in een kleine groep (6-12) gaat trainen. Je krijgt veel kwaliteitsaandacht van je coach en je staat er dus niet alleen voor.

 

 

Music to my ears!

Muziek, het motiveert je, het laat je net even wat harder trainen en het maakt de beleving compleet. We zorgen ervoor dat we met functionele lessen altijd weer motiverende top muziek klaar hebben staan zodat jij optimaal kan trainen.

 

 

 

FunXtion lessen kan je door heel Nederland en zelfs in het buitenland volgen en deze is geschikt voor iedereen van jong tot oud, man of vrouw, fit of minder fit.

 

Klik op de link om snel een gym bij jou in de buurt te vinden.

 

http://www.funxtion.com/nl/vind-ons/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s