Het ontbijtje van: Lindy Bos

000020170321_075647

Omdat ik het ontzettend leuk vind om bij andere mensen stiekem af te kijken wat zij voor intens fijne ontbijtjes maken heb ik besloten dit gewoon lekker met jullie te delen.

Vandaar, het ontbijtje van….

Elke 2 weken post ik het ontbijtje van een mede blogger met een klein verhaaltje over hun zelf. Lijkt het jou ook leuk om die samenwerking aan te gaan, let me know.

Nu snel naar onze eerste gastblogger van @boterkaaseierenblog oftewel Lindy Bos.


thumbnail_IMG_20170609_171635_122

Ik ben Lindy Bos, foodblogger op mijn eigen foodblog Boter, Kaas & Eieren blog. Ik heb Communicatiewetenschap gestudeerd, vind sociale media heel erg tof en ik houd van schrijven. Daarnaast ben ik enorm enthousiast over eten en ik ben heel wat uren aan het koken en bakken. Ik doe langer over mijn bordje opmaken en foto’s ervan maken, dan over dat bordje leegeten. En hoe kan ik dat alles beter combineren dan op mijn blog? Ik schrijf blogs, deel recepten, schrijf over eettentjes die ik bezoek en review leuke (nieuwe) producten.

Het ontbijt is zonder twijfel mijn favoriete eetmoment van de dag. Ja, ik prop ook wel eens een boterham met kaas naar binnen, maar meestal trek ik wel tijd uit voor het ontbijt.

Ik ben altijd op zoek naar de balans tussen gezond eten en genieten van ongezond eten. Ik vind het belangrijk om gezond te eten, maar heb door de jaren heen ook geleerd dat een reep chocolade of een zak chips af en toe gewoon “mag”. Mijn ontbijtjes zijn daarom meestal gezond, zodat ik in ieder geval een gezonde en goede start van de dag heb. Maar op zondag, als ik net wat meer tijd heb, maak ik ook wel eens een stapel pannenkoeken. Héérlijk vind ik dat! Mijn drie favoriete (gezonde én ongezonde!) ontbijtjes op een rij.

  1. American Pancakes

In het weekend ontbijt ik vaak nog nét wat uitgebreider en één van mijn favoriete ontbijtjes op zondag is dan ook een stapel pancakes. Nee, niet gewoon de pannenkoeken zoals wij die kennen in Nederland, maar dikke, fluffy American pancakes. Heerlijk! Vooral met wat vers fruit en een klodder maple syrup er overheen. Genieten, met een hoofdletter G.

  1. Een smoothie (of een smoothiebowl!)

Oké oké, die pancakes zijn niet het meest gezonde ontbijt. Maar alles draait om balans, roep ik. Ik ben dan ook altijd op zoek naar die balans tussen gezond eten en genieten. Doordeweeks ontbijt ik wel vaak gezond, met een smoothie.

Met een smoothie kun je eindeloos variëren maar één ding is bij mij standaard: een banaan in mijn smoothie. Een banaan is een natuurlijke zoetmaker en daarnaast ook gewoon superlekker. Vaak gooi ik daar wat aardbeien, frambozen en/of blauwe bessen bij; en samen met wat havermout en melk blender ik het geheel tot een smoothie. Superlekker!

Zo’n smoothie drink je dus, maar als je er wat minder melk bij doet, krijg je een smoothiebowl. Ook echt superlekker! Dat is dus een beetje zoals een smoothie, maar omdat het wat dikker is, eet je het met een lepel. Zo trick je je hersenen een beetje, omdat je hersenen drinken vaak niet als eten registreren. Maar als je hetzelfde ontbijtje met een lepel eet, dus wel! In een smoothiebowl doe ik vaak nog wat stukjes fruit of muesli. Zo heb je ook nog wat te kauwen en ben je sneller verzadigd.

  1. Nicecream

Ook eet ik graag nicecream als ontbijt. Nicecream? Ja, eigenlijk een soort “nice” variant van icecream. Wederom een beetje vergelijkbaar met een smoothie, maar hier gebruik je bevroren fruit en ook weer weinig melk. Daardoor ontstaat een substantie die heel erg op ijs lijkt, maar dan gezond. Vooral in de zomer echt een favoriet!

 

Benieuwd naar meer ontbijtjes? Neem dan eens een kijkje op Boter, Kaas & Eieren blog, daar staan regelmatig recepten!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s