Consistentie = progressie

77566-Stephen-King-Quote-Above-all-else-be-consistent

 

Wat is nou wat? Hoe bereik je het? En hoe houd je het vast? Als deze vragen jou al een tijdje dwarszitten, dan is deze blog vast wat voor jou.

Consistentie is wanneer je vasthoudt aan dezelfde manier van werken of wanneer je dezelfde mate van fitheid behoudt. Progressie is dan natuurlijk verder komen dan het punt waarop je was gestart.

 

Laten we er even voor het gemak vanuit gaan dat je het punt waarop je nu staat voorbij wilt gaan. Kort gezegd ben je op zoek naar progressie, je wilt verbeteren in je training en/of je fysiek.

 

Een goede manier om dat te bereiken is consistentie zoeken in je eet, sport en rust patroon. Dan ben je dus d.m.v. consistentie, progressie aan het boeken. Dit hoeft natuurlijk niet per definitie voor iedereen zo te zijn, maar, de praktijk leert ons dat hoe moeilijker en afwisselender we het maken, hoe onmogelijker het wordt om het overzicht en de focus te behouden op het uiteindelijke doel.

 

Progressie behalen is niet heel moeilijk. Al met simpele aanpassingen die je vanaf dan consistent blijft doorvoeren in je leefstijl, creëer je de grootste veranderingen. Dit is ook wat de praktijk laat zien. Duizenden succesverhalen van mensen die op korte termijn afvallen, maar vervolgens terugvallen omdat zij of niet weten hoe het behaalde resultaat vast te houden of de motivatie missen om dit überhaupt te doen. Consistent blijven op het punt waarop je tevreden bent is dus de echte uitdaging.

 

Lees onderstaande stellingen eens en vraag jezelf af wat jij daarvan vindt.

 

Het vooruitzicht dat je jezelf gaat verbeteren op welk gebied dan ook is een mooie motivatie om je best te doen voor de progressie welke je wilt behalen!

 

Het vooruitzicht dat je vanaf nu hetzelfde blijft op het punt waarop je tevreden bent is een grote mentale uitdaging en werkt minder motiverend dan het vooruitzicht op verbetering.

 

Wellicht link je consistent zijn nu aan stilstand. Je gaat immers geen progressie meer behalen en dus sta je stil. Dat klinkt logisch. Maar is dat wel zo?

 

Zowel op fysiek als mentaal vlak zal je ook in een fase waarin je focust op consistentie nog steeds progressie maken. Je leert jezelf beter kennen, je wordt mentaal weerbaarder en je lichaam heeft tijd om te wennen aan de nieuwe situatie waarin het zich bevind. Misschien niet de progressie die je op je insta tijdlijn voorbij ziet komen, maar het blijft progressie.

 

Je grootste uitdaging is niet om in een relatief kort tijdsbestek (ik zeg relatief, want vergelijk 1 jaar eens met de rest van je leven) de beste versie van jezelf neer te zetten. Je grootste uitdaging is om de beste versie van jezelf vast te houden. Dit doe je door het simpel te houden, doen wat je leuk vindt, weten waar je uiteindelijk heen wilt en weten wanneer de uitdaging gericht is op progressie en wanneer op consistentie.

 

Consistent blijven! Misschien wel de grootste uitdaging van je leven.

 

 

Wees flexibel, laat de controle over je leefstijl niet de spontaniteit van je leven om zeep helpen. Als jij geniet van hetgeen je doet, dan is de kans namelijk vele malen groter dat je consistent kan blijven in je resultaat en je daadwerkelijk op de lange termijn kan genieten van je nieuwe lichaam.

 

Houd het simpel en wees flexibel consistent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s