#ripped, #shredded en #aesthetic

spongebob-bodybuilder

 

Fit en ripped zijn, dat is iets waar we tegenwoordig heel erg mee bezig zijn. Ik vind dat wel cool.

“maar echt”

Het idee dat je jezelf kan vormgeven, dat je lichaam en leven maakbaar is en dat jij zelf de regie hebt vind ik een mooie gedacht. Het is dan ook met die gedachte waarop ik dagelijks wakker word.

 

Nee, dat is gelogen. Ik word wakker met de gedachte aan koffie, een Oreo koekje en een warme douche. Maar daarna, daarna komt de gedachte van de maakbaarheid van mijn leven.

 

Zo is het ook met een hele hoop andere mensen die volop bezig zijn met het bouwen aan hun leven en met name hun lichaam.

 

Vijf jaar geleden bouwden we op onmogelijke wijze aan een gezond lichaam. Gezondheid was het heilige woord van die periode en daarbij staarden we ons blind op zo groen, zo biologisch en zo intens moeilijk gezond doen.

 

Je snapt natuurlijk dat wanneer je iets uiterst forcerend gaat uitvoeren, je het niet lang volhoudt en zo heeft ook deze hype het niet langer vol gehouden dan een paar jaar.

 

Normaal doen is gewoon niet sexy en zijn we altijd op zoek naar uitersten waaraan wij ons krampachtig kunnen vastklampen.

 

Nu is elke hype onderhevig aan extreme vormen in uitvoering en ideeën over hoe je het beste je doelen kunt bereiken. Zo ook de hype waarin jij werkt aan een zo esthetisch mogelijk lichaam.

 

Misschien prep je jezelf wel helemaal de ziekte in, ontwijk je de maand voor je wedstrijd je vrienden alsof ze een of andere ziekte hebben en dwing je jezelf die cardio apparaten op om extra calorieën te verbruiken.

 

Of niet.

 

Misschien doe je het wel wat relaxter en meer met mate. Misschien heb je wel een soort van middenweg gevonden en dat is natuurlijk hartstikke tof want het is vaak de middenweg die door de enkeling die het langer volhoudt dan de rest wordt bewandeld.

 

Ik oordeel trouwens niet, want ik heb ook momenten waarop ik mij vrij extreem in een doel kan bijten en er heel veel voor laat.

 

Trouwens, zolang je leg day maar niet skipt vind ik het sowieso allemaal prima.

 

Anyway, ripped zijn vond ik een jaar geleden knetter belangrijk en zeker 9 maanden lang heb ik vrij extreem gespeeld met een calorie tekort. Dat voelde goed tot het niet meer goed voelde. Ik vroeg mij af voor wie ik het nou eigenlijk aan doen was, en omdat het antwoord niet langer meer voor mijzelf was, ging ik mijn focus verleggen naar iets waar ik wel blij van werd.

 

Deze blog gaat niet over een punt maken. Maar als ik toch iets wil benadrukken dan is het wel dat, wat je ook doet en waar je ook voor kiest, het beter is dat je dat vanuit jezelf doet en niet vanuit een of ander misplaatst gevoel van erbij willen horen of willen voldoen aan een uiterst complex en maatschappelijk ideaal beeld.

 

Dat deed ik namelijk wel, ga ik nu niet meer doen ook.

 

 

Wees jezelf, voor jezelf, vanwege jezelf.

 

En vergeet die f.cking leg day niet!

 

“serious bro”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s