Motivatie killers

Foto 18-04-17 16 43 48 (1)

Vaker wel dan niet strandt je heroïsche en verwoede poging om je doelen te behalen doordat je niet op tijd herkent wat je motivatie killers zijn.

I know, niet het leukste onderwerp, maar wel heel belangrijk. Dus  kom, dan houden we het kort en krachtig.

 

Instagram.

Met uitstek de plek waar we onze ego’s een boost kunnen geven (guilty) en deze tegelijkertijd compleet kunnen afbreken (ook guilty).

 

Social media kan heel leuk zijn, maar deze motivatie killer ligt al snel op de loer als jij jezelf continu blijft vergelijken met fitness modellen die al jaren lang bezig zijn met hun lichaam en leefstijl.

 

Jij bent simpelweg niet zoals zij zijn en dat maakt helemaal niets uit, want ook al lijkt het alsof iedereen tegenwoordig insta shredded is, zijn de meesten dat natuurlijk totaal niet.

 

Tante Gerda.

Want Gerda weet altijd jouw hard verdiende resultaat subtiel doch keihard af te zeiken, en omdat je tijdens familie uitjes er niet aan ontkomt om geconfronteerd te worden met haar irritante onwetendheid, is het inmiddels uitgegroeid tot je grootste motivatie killer.

 

Waarschijnlijk heeft ze niet eens door wat ze doet en begrijpt ze echt niet waar jij mee bezig bent. Je doet ook iets heel bijzonders wat lang niet iedereen je na doet. Verwachten dat iedereen dat maar begrijpt is trouwens net zo irritant als tante Gerda zelf.

 

Je kan haar negeren of confronteren. Misschien begrijpt ze na een oprecht stukje uitleg wel waar je mee bezig bent en dat kan er toe leiden dat ze stop met irritant zijn.

 

Oreo koekjes.

Geen commentaar.

 

Je beste maatje.

Die jou continu probeert te overtuigen dat je goed bent zoals je bent (wat je ook bent), en dat je toch helemaal niet hoeft te veranderen.

 

Zucht.

 

Ergens besloot je dat je aan je lichaam wilde gaan werken en dat maakt andere mensen angstig want, psychologie. Hij of zij kan er niets aan doen en doet het heus niet met opzet. Maar, als je niet door hun gesteund wordt hoef je ook echt niet te luisteren naar hun omgekeerde motivatie probeersels. Ja, je bent goed zoals je bent, dat is iedereen. Maar, als jij vindt dat je een betere versie van jezelf neer kan zetten, luister dan niet teveel naar de mensen die vooral willen dat je hetzelfde blijft.

 

Jijzelf.

Als er iemand is die jou kan demotiveren dan ben je het zelf wel. Daar heb je tante Gerda niet eens voor nodig.
Huh, hoe dan?

 

Simpel. Je twijfelt (waarom?), je bent bang (waarvoor?), je maakt jezelf wijs dat je het niet kan (waarom niet dan?) en bent teveel bezig met wat andere mensen van je vinden (want stiekem is het toch wel fijn als iedereen het met je eens is).

 

Daarnaast stel je irreële verwachtingen van jezelf waarvan je stiekem wel weet dat je die nooit kan nakomen.

 

Klinkt bekend?

 

Net als tante Gerda en je beste maatje kan ook jij er niets aan doen dat je bent zoals je bent want, psychologie. Dat betekent echter niet dat je dat niet kan veranderen. Ga eens een goed gesprek met jezelf aan en vraag jezelf af waar je nou echt tegen aanloopt. Probeer eens stil te staan bij je eigen gedachten en herken de saboteur in jezelf. Pas dan ga je echte stappen maken en je lange termijn doelstellingen behalen.

 

En stop met jezelf druk maken over wat andere mensen van je denken. Nou en als ze het niet met je eens zijn, dat gebeurt trouwens sowieso wel dus chill.

 

 

De mazzel lieve mensen, ik ben wat fitness selfies maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s