Noob proof plaatjes schieten in de gym.

Foto 20-03-17 11 49 29

Als echte fitgirls zijn we vaak meer tijd kwijt aan het inrichten van ons Instagram account dan aan het daadwerkelijk bezig zijn met fitter worden.

Je doet onderzoek naar de juiste post tijden, welke hashtags populair zijn, wie je moet volgen, wat voor captions je het best kunt plaatsen en hoe je een thema kan inrichten voor je profiel.

 

Allemaal super belangrijk natuurlijk.

 

“maar echt”

 

We vergeten alleen een ding. Namelijk, de daadwerkelijke content die je gaat gebruiken om je account mee te vullen.

 

Je weet wel, die foto’s waar je knetter fit op staat te doen met je intens fitte vrienden en daar dan van die hele fitte hashtags onder hangt.

 

“fitte dingen wel”

 

Maar, dat hele foto maken gebeuren doe je natuurlijk niet zelf wanneer je al hijgend en puffend je squat en deadlift rondje uitvoert.

 

Daar heb je dan je super fitte gymbuddy voor.

 

Toch?

 

Misschien.

 

Maar wat nou als je super fitte gym buddy echt ruk is in het maken van foto’s?

 

“knetter vervelend”

 

Geen nood. Ik als fitte buurtvriendin heb ff wat tips opgezet die je aan je heule fitte gym buddy kan doorgeven zodat je wel fijne foto’s voor op je insta account hebt.

 

Gaan we dan he.

 

De juiste hoek

De juiste hoek zorgt ervoor dat je gymbuddy wel goed op de foto staat. De juiste lijnen, de juiste boodschap en de juiste emotie valt of staat met de juiste hoek. Die squats en deadlifts doe je niet recht van voren maar juist schuin van onderaf geschoten. Dat geldt voor wel meer, maar daar kom je vast wel zelf achter.

 

Neem ff wat afstand

Lekker dan zo’n foto’s die vol in je smoel zit, dat kan natuurlijk niet. De juiste afstand zorgt voor perspectief. Het zorgt ervoor dat de kijker weet waar de foto is genomen, de juiste achtergrond versterkt de persoon op de foto.

 

Maar niet te veel

Rustig maar, je hoeft niet zo ver weg te gaan staan dat je met een vergrootglas moet zoeken naar wie er nou echt op de foto staat. Perspectief is goed, maar er moet focus zijn op de persoon die je in beeld wilt hebben.

 

Timing is everything

Vage beelden zijn niet te doen. Begeleid je gymbuddy hier een beetje in. Ff flink de billetjes samenknijpen onderin zodat jij twee seconden hebt om het juiste plaatje te schieten. Ook jij mag wel een beetje aan je timing werken. Foto’s maken is best een ding, dus vraag een beetje focus van jezelf.

 

Belichting is 90% van de waarheid

I have said it before and I will say it again. Of zoiets. Maar ff he, de juiste lichtinval maakt een wereld van verschil. Maak geen foto tegen het licht in, maar gebruik natuurlijk licht en zorg ervoor dat er niet teveel schaduw over je gym maatje heen valt.

 

Nou dat was ‘m dan weer voor deze week.

 

 

Wel ff delen met je fitte vriendinnetjes he, anders heb je er nog niets aan ;).

 

Kiss

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s