50 plussers zijn niet van suiker.

ouderen-krachttraining

 

Ok, nu ff geen verhaal over fitte jonge en hippe mensen die vol in de wereld van Instagram, fitness wearables en Oreo koekjes zitten.

Vandaag gaat het over een andere doelgroep. De groep mensen die zonder alle ongein en gemakken van vandaag zijn opgegroeid maar ze wel voor ons mogelijk hebben gemaakt. Ooit waren ze zelf jong en vol bezig met innovatie en vernieuwing wat het leven van nu heeft gevormd.

 

Jep, ik heb het over 50 plussers, babyboomers, boomers of welke andere toffe naam je maar kan verzinnen.

 

Als trainer mag ik op wekelijkse basis verschillende groepen mensen trainen in de gym. Hoewel dat trainen voor sommigen lijkt op inhoudsloos afmatten en ik overkom als een klein sadistisch mannetje wat daar heel veel plezier aan beleeft zit er natuurlijk gewoon een logische gedachte en heldere visie achter.

 

Dat sadistische klopt trouwens wel een klein beetje.

 

Maar dat doet niet af aan het feit dat ik ook jullie fitheid en gezondheid belangrijk vindt en dat wat zwaarder en gevarieerder trainen ook voor jullie gewoon noodzakelijk is voor meer resultaat.

 

Hoe ziet dat resultaat er dan uit vraagt u.

 

Wat dacht u van een fit, gezond en functioneel lichaam wat ook in latere jaren goed mee gaat waardoor er meer en betere tijden overblijven om te genieten van het leven.

 

En wat is er nou belangrijker dan kunnen genieten van het leven?

 

Niets toch!

Ik ben ook ineens het woordje u aan het gebruik in plaats van je. Ben ik dan toch goed opgevoed?

 

Anyway.

Ik ga nu ff extreem generaliserend doen. Ik zie jullie altijd saai op een fiets zitten met een sacherijnig gezicht waar zelfs Patty Brard voor weg zou lopen, de crosstrainer vinden jullie dodelijk geweldig en de ab roller lijkt wel heilig. En ondanks de verdwaalde grondoefeningen is dit natuurlijk niet de manier om fit te worden, laat staan te blijven.

 

Oke, oke ik snap het. Al die jonge mensen die van die extreem uitziende workouts doen is niet uitnodigend. Dat begrijp ik.

 

Maar, soms is het gewoon goed om uit je comfort zone te stappen en wat nieuws te proberen. U bent trouwens ook niet van suiker dus iets meer intensiteit kan best wel.

We zijn er als coaches ook voor jullie en we zijn er van overtuigd dat je meer kan dan uzelf denkt. Daar hoef je niets eens 50 plus voor te zijn, dat is iets wat we allemaal delen ;).

 

Wat ik wil zeggen is dat wanneer we open staat voor nieuwe trainingsvormen zoals krachttraining, HIIT, circuit of bootcamp, er een wereld voor van nieuwe mogelijkheden ontstaat. Meer plezier, meer resultaat en langer kunnen genieten van het leven is het meer dan waard om uzelf eens open te stellen voor wat nieuws.

 

Om het even in perspectief te zetten, na ons 40e daalt het metabolisme per 10 jaar ongeveer met 5% en verliezen we tussen ons 30e en 60e levensjaar zo’n 7 kg aan spiermassa.

 

Wat uw met die info doet moet u natuurlijk zelf weten, dat hoeft een snotneus als ik u niet te vertellen.

 

Kiss.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s