Doe normaal, wees flexibel.

zd9d3rdc74vp

Doe normaal, wees flexibel!

 

Eh, wat bedoel je daarmee Nick?

Simpel, of je een “gezonde” leefstijl kan opbouwen terwijl je ook nog normaal kan doen en niet meteen hele voedingsmiddelen af hoeft te zweren.

Dat je dus af en toe gewoon wel een Oreo koekje naar binnen smikkelt en toch kan werken aan een nieuwe leefstijl?

Geen idee?

Ik vroeger ook niet. Toen dacht ik dat ik niet “gezond” was als ik niet elke dag een afslank citroen theetje dronk bij mijn super sneue super food ontbijtje. Sowieso moest het helemaal gaan zoals ik in mijn hoofd had voorgenomen of ik was bij voorbaat al intens slecht bezig.

Best raar toch?

Vond ik ook, en toen leerde ik dat ik ook normaal kon doen en dat het begrip “gezond” eigenlijk iets heel anders betekent. Daar gaan we nu ff niet op in anders wordt het zo’n intens saaie blog over wat wel en wat niet gezond is. Ik eet trouwens tussendoor ff een Oreo koekje.

Wat ik wel wil zeggen is dat ik vanaf dat moment de term “flexibele leefstijl” veel interessanter vond klinken.

Flexibel zeg je h Hmmm, klinkt interessant hoor.

Ja, dat zei ik net toch al.

Anyway, ik leerde toen iets over de energiebalans. Dat is zeg maar net als je spaarrekening, je hebt altijd te weinig ;).

Stel, je begint met 1500,- euro voor de hele maand en je koop iets lekkers voor 25,- euro, dan heb je nog 1475,- euro over voor de wat belangrijkere dingen in het leven.

Zo werk het ook met calorieën. Stel dat je er daar ook 1500 van hebt en je spendeert 250 calorieën aan een Milka Oreo reep, dan heb je dus nog 1250 calorieën over om allemaal gezonde troep te eten. Ideaal toch.

Iets met niet te moeilijk doen en vanuit flexibiliteit controle uitoefenen.

Van een andere slimme gast leerde ik dat je reet in beweging brengen veel meer voor je gezondheid doet dan voeding zelf. Ook zo’n dingetje wat best waar is, maar veel mensen nog niet helemaal door hebben.

Wist je trouwens dat als je gewoon gevarieerd eet het best goed gaat komen met je ;). Je ontploft heus niet als je eens een pizza eet, net zoals dat je niet ineens straalt van gezondheid nadat je een groene smoothie hebt gedronken.

Maar goed, als je dus snapt dat de energiebalans leidend is voor het afvallen, variatie in je voeding effectiever is dan stressen over de hoeveelheid chia zaadjes die je dagelijks binnen krijgt en bewegen meer doet voor je gezondheid dan je chemicaliën vrije drinkflesje, kan je dus ook gerust af en toe een Milka Oreo reep nemen.

Of twee.

Je moet toch wat eten als je een Milka Oreo brownie aan het maken bent.

Dus, zolang ik niet spontaan ontplof doordat ik een Oreo koekje eet of er een speciale aandoening ontstaat die Oreoritis heet, blijf ik lekker genieten van dit wonderlijk stukje zoetigheid.

 

Hej, super gezellig trouwens hier maar ik ga nu wel ff gymmen.

 

Laat je nog ff achter wat jij graag eet naast je super “gezonde” voeding?

 

Kisss

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s