De bullshit waar ik vroeger in geloofde.

giphy-1

Waarom val ik niet af?

 

Omdat je te veel vreet!

 

Ok, doei.

Dit zei een wijs en zeer direct iemand ooit tegen mij en ik ben die persoon tot op de dag van vandaag nog steeds dankbaar. Dit  was trouwens in de tijd dat ik nog geloofde in het kwaad van koolhydraten, de inslechte E-nummers en het broodje hormoon verhaal.

 

Ik zei natuurlijk niet echt ok, doei op dat moment maar dat was wel heel stoer geweest. Dat was ik toen alleen niet.

 

Nog steeds niet trouwens.

 

De onwetende blaag in mij dacht het allemaal wel te weten maar eigenlijk geloofde ik gewoon in onzin. Ondertussen ben ik gelukkig zwaar allergisch geworden voor het soort bullshit wat ik vroeger graag geloofde maar die leuke onzin wil ik eigenlijk heel graag met jullie delen.

 

 

Koolhydraten zijn kwade dikmakers. (1

 

Er was eens een vent die zwaar overtuigend klonk en die vertelde mij dat je van koolhydraten dik werd. Zijn presentaties nam ik graag voor waar aan ondanks dat er geen duidelijke bronvermeldingen te vinden was en het naslag werk natuurlijk niet voortkwam uit gedegen onderzoek. Omdat ik wanhopig een waarheid wilde was ik snel overtuigd en zo was het.

 

Nu besef ik mij dat het idee dat een enkel voedingsmiddel verantwoordelijk is voor globale obesitas te debiel voor woorden is en dat of ik wel of geen overgewicht heb een direct resultaat is van mijn eigen gedrag.

 

E-nummers zijn echt super slecht. (2

 

Je bent zelf een E-nummer. Dan heb je van die geitenwollen sokken vrouwtjes die heel hard roepen dat E-nummers het absolute kwaad zijn en dat alles wat chemisch is vermeden moet worden. Oh ja, dan beginnen we met jou want je bent zelf een wandelend chemisch toilet.

 

Oké, oké ooit was ik ook zo’n geitenwollen kneus en deed ik er alles aan om E-nummers te vermijden maar toen kwam ik erachter dat dat helemaal niet kan want e-nummers zitten namelijk bijna overal in. Cola light check, kant en klare macaroni check, vers fruit check, verse groente check.

 

Huh? Dus je eet altijd die chemische zooi op?

 

Ja, en die chemische zooi is geen zooi want alles is namelijk chemisch. Sommige van die chemische verbindingen zijn synthetisch/kunstmatig tot stand gekomen en daar kan je dan wat van vinden maar het is natuurlijk te debiel voor woorden om alle e-nummers te gaan vermijden. Dan eet je dus niks meer ;).

 

 

Het broodje hormoon verhaal. (3

 

Vroegah klonk het wel aannemelijk en een hele hoop mensen geloven hier nog steeds in. Hormonen maken je dik, het hoe en waarom wisselt nog weleens maar de strekking is vaak hetzelfde.

 

Zodra het dan ruk gaat met je gewicht komt het broodje hormoon verhaal naar voren. Vol overtuiging krijg je te horen hoe alles de schuld is van de hormonen en dat ze er zelf niets aan kunnen doen.

 

Vind ik grappig. 🙂

 

Maar nee, je hebt gelijk. Jij kan er niets aan doen, het is gewoon een hormonaal complot om jou zo dik mogelijk te maken. Die intens zoete koekjes die je in je waffel blijft stouwen hebben er natuurlijk niets mee te maken ;).

 

 

Best een kort totaal niet subtiel en recht voor z’n raap blogje toch.

 

Nou doei.

2 gedachten over “De bullshit waar ik vroeger in geloofde.

  1. Whoop whoop Nick ! Jij slaat de spijker op zijn kop. He-le-maal waar. Ik dacht ook altijd alles te weten en dacht het goed aan te pakken. Sonds december werk ik met fitness-pal en ben me bewust van wat ik eet ( en at)….. resultaat is dat ik nu bijna 8 kg afgevallen ben 🤗

    Like

    1. Hej Nicole, wat super gaaf dat je een berichtje hebt achter gelaten. En hoe goed dat je al zoveel bent afgevallen. Nu is het natuurlijk zaak om je nieuwe leefstijl vast te houden. Heel veel plezier en succes 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s