De onzin van goede voornemens!

lifehacking-goede-voornemens

Vorig jaar schreef ik een blog over de onzin van goede voornemens. Nu, een jaar later in die tijd van het jaar waarin we weer enorm veel van dezelfde inspiratieloze goede voornemens zien langskomen is er eigenlijk niets veranderd.

Janneke neemt voor om wat vaker aan zichzelf te denken, Henk heeft zich voorgenomen om te stoppen met die zoete broodjes en ondertussen neemt heel Nederland zich voor om vaker naar de sportschool te gaan.

 

En dat zijn exact dezelfde voornemens die je had in 2016, 2015 en 2014.

 

Zie je al een verband?

 

Het is heel mooi om jezelf iets voor te nemen maar het is waardeloos nietszeggend want ook jij weet diep van binnen dat er echt helemaal niets terecht van komt.

 

Ja, die eerste week doe je het goed maar na de eerste nieuwjaarsborrel, mini breakdown op het werk of de stress van het dagelijks leven zijn je voornemens niets meer dan een vluchtige herinnering aan de pijnlijke verantwoordelijkheid die je jezelf zo af en toe oplegt om het beter te doen om er vervolgens achter te komen dat je succes niet verder reikte dan een paar dagen.

 

“Terwijl jij aan goede voornemens doet doen succesvolle mensen aan heldere en realistische doelstellingen stellen”

 

“Terwijl jij aan goede voornemens doet doen succesvolle mensen aan een plan opstellen om hun wensen te realiseren”

 

“Terwijl jij aan goede voornemens doet doen succesvolle mensen aan zelfreflectie en zelfkennis opdoen om uiteindelijk hun dromen waar te maken”

 

Succesvol zijn is natuurlijk super relatief maar ik denk dat je begrijpt wat ik bedoel.

 

Het probleem is dat mensen vaak niet weten wat ze echt willen. Wat wil je nou eigenlijk echt wanneer je zegt dat je je voorneemt om meer naar de sportschool te gaan en wat wil je nou echt bereiken wanneer je jezelf voorneemt om te stoppen met zoete broodjes.

 

Je gaat vast niet alleen naar de sportschool vanwege het naar de sportschool gaan en dat geld ook voor die broodjes. Ik heb echt nog nooit iemand horen zegen dat die echt heeeeeeel graag wilt stoppen met het eten van zoete broodjes.

 

Dat hoor ik wel als mensen zeggen ik wil een fit of gezond lijf of ik wil meer energie of ik wil meer van de wereld zien.

 

Wat wil je nou echt?

 

En houdt dit lekker bij jezelf want wat anderen vinden is echt zo niet belangrijk.

 

Dus terwijl anderen mensen lekker aan goede voornemens doen ga jij het dit jaar anders aanpakken. Je gaat eerst bepalen wat het is wat je nou echt, echt, echt heel graag wilt.

 

Dan ga je dat vormen in een doelstelling welke je specifiek op papier zet. Deze is realistisch, tijdsgebonden en meetbaar voor jezelf en je gaat dit bereiken op de leukst mogelijke manier.

 

Fitter worden bijvoorbeeld hoeft niet per se in de sportschool, dat kan ook buiten in het bos of terwijl je een sport beoefend die je leuk vindt.

 

Zoek contact met een professional, stel jezelf coachbaar op, laat jezelf helpen, werk hard, blijf gefocust en uiteindelijk zal jij je doelstellingen behalen.

 

Een coach ziet vaak patronen in je gedrag terugkomen waar jij die niet zo snel zou herkennen. Sta niet alleen op voor verandering, sta open om zelf te veranderen en werk hier hard voor.

 

En uiteindelijk is het een domme kwestie van doen, doen en doen en wees niet bang om te falen want dat gebeurt sowieso wel af en toe ;).

 

Nou ik ben ff mijn doelstellingen op papier aan het uitwerken.

 

Check jullie in 2017 weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s